به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، دکتر چون لی هان شامگاه یکشنبه در بازدید از دفتر منطقه هفت کمیسیون حقوق بشر اسلامی افزود: ایران تا کنون تلاش فراوانی در حفظ حقوق اقوام و دسترسی آنها به فرصتهای برابر را فراهم کرده است اما هنوز راه زیادی برای رفتن مانده است تا فاصله ها کم شود.
چون لی هان، تلاش در رعایت حق گروه های قومی و اقلیت ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: حق استفاده و حفظ زبان، آداب و رسوم، مسائل فرهنگی، توسعه اجتماعی دانش بنیان فرهنگی و محیطی با حفظ ارزشهای راهبردی آن در آینده ضروری است.
به گفته وی، تاثیر پیچیده فرآیندهای جهانی شدن شامل تحولات اجتماعی در رابطه با تمام افراد اجتماع است که با تفاوتهای روزافزون این افراد به ویژه فقر شدید ، نادیده گرفتن یا انکار حقوق مردم مسائل قالب موجود است.
چون لی هان، ارتقای فعالیتهای فرهنگی بین المللی برای مقابله با چالشهای اجتماعی و مسائل مربوط به آن را از محورهای سازمان یونسکو عنوان کرد و گفت: از بین بردن فقر، حصول اطمینان از حقوق مردم و مهاجرین ، مقابله با تبعیض در مهاجرین، مسائل شهرنشینی، امور مربوط به جنسیت ، توانمندسازی جوانان، افزایش احترام به متقابل و وجود تفاوت بین افراد از دیگر محورهای این سازمان است.
وی افزود: جمهوری اسلامی بیشترین فرصتهای برابر توسعه همگام با برنامه های سازمان ملل و اهداف یونسکو را به ویژه در گروه های قومی با تاریخ و فرهنگ غنی و تنوع این فرهنگ غنی داشته است.
رئیس یونسکو در منطقه غرب آسیا، ارتباط نزدیک اجرای برنامه های توسعه اجتماعی از سوی جمهوری اسلامی ایران با برنامه های سازمان ملل و در راستای محورهای یونسکو را موثر و سازنده دانست.
وی ایران را خانه اقوام مختلف آذریها، کردها، اعراب ، بلوچها ، ترکمنها ، ترکها، ارامنه ، آشوریها، یهودیها و گروه های بختیاری ، خمسه ، لر و قشقایی دانست و افزود: این تنوع فرهنگی ارزشمند و تاریخی ایران و درصد بالای احترام به اقوام در نوع خود ستودنی است.
دکتر چون لی هان، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در دفتر کمیسیون حقوق بشر اسلامی خواستار پیگیری حقوق مردم و تبیین کلمه حقوق بشر توسط مدیران این مجموعه شد.
نظر شما